Gratin opskrift med knoldselleri

Gratin med knoldselleri

4

Ingredienser

  • 500 g groftrevet knoldselleri
  • 75 g smør
  • 4 spsk hvedemel
  • 5 dl vand fra knoldselleri
  • 2 dl sødmælk
  • ½ tsk muskatnød
  • salt og friskkværnet peber
  • 5 æg
  • smør til at smøre skålen med.
  • Grøn salat:
  • 4 tomater i både
  • 100 g rucola
  • 50 g ristede pinjekerner.
  • Dressing:
  • 3 spsk jomfru olivenolie
  • 1 tsk dijon sennep
  • 1 tsk honning
  • 2 spsk citronsaft eller hvidvinseddike
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  1. Hæld en liter kogende vand over den revne knoldselleri, lad det stå 1 minut. Hæld vandet fra – gem 5 dl, dryp derefter knoldsellerien godt af.
  2. Smelt smørret og rør melet i, så det bliver en let melbolle, rør det varme knoldsellerivand i lidt ad gangen til en lind jævn sovs, inden mælk, muskat, salt og peber røres i. Lad herefter sovsen køle ned lidt.
  3. Del æg i hvider og blommer, pisk æggehvider stive og rør æggeblommerne i sovsen. Vend først knoldsellerien og siden æggehviderne i, hæld gratinen i smurt ildfast skål. Bages i ovnen ved 175 grader 1 time.
  4. Imens laves salaten: Vend grøntsagerne sammen, pisk dressingen sammen og vend i salaten og servér til den varme gratin. 

TIP: Gratin opskrift med knoldselleri

500 g revet knoldselleri er næsten to hele hoveder.