Gratin med knoldselleri
4
Ingredienser
- 500 g groftrevet knoldselleri
- 75 g smør
- 4 spsk hvedemel
- 5 dl vand fra knoldselleri
- 2 dl sødmælk
- ½ tsk muskatnød
- salt og friskkværnet peber
- 5 æg
- smør til at smøre skålen med.
- Grøn salat:
- 4 tomater i både
- 100 g rucola
- 50 g ristede pinjekerner.
- Dressing:
- 3 spsk jomfru olivenolie
- 1 tsk dijon sennep
- 1 tsk honning
- 2 spsk citronsaft eller hvidvinseddike
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Hæld en liter kogende vand over den revne knoldselleri, lad det stå 1 minut. Hæld vandet fra – gem 5 dl, dryp derefter knoldsellerien godt af.
- Smelt smørret og rør melet i, så det bliver en let melbolle, rør det varme knoldsellerivand i lidt ad gangen til en lind jævn sovs, inden mælk, muskat, salt og peber røres i. Lad herefter sovsen køle ned lidt.
- Del æg i hvider og blommer, pisk æggehvider stive og rør æggeblommerne i sovsen. Vend først knoldsellerien og siden æggehviderne i, hæld gratinen i smurt ildfast skål. Bages i ovnen ved 175 grader 1 time.
- Imens laves salaten: Vend grøntsagerne sammen, pisk dressingen sammen og vend i salaten og servér til den varme gratin.