Bøfsandwich

Åben bøfsandwich

En rigtig proteinbombe, som mætter godt og længe.

4

Ingredienser

  • 600 g hakket oksekød, 3-7%
  • salt og peber
  • fedtstof til stegning, f.eks. kokosolie eller olivenolie
  • 2 løg
  • 1 avocado
  • 20 g grøn pesto, f.eks. Pesto Verde fra Løgismose
  • 1 fed hvidløg
  • ½ citron, saft heraf
  • 2 gulerødder
  • 3 tortillaer, små, gerne fuldkornsvarianten
  • 3 spsk dijonnaise
  • agurk i stave

Sådan gør du

  1. 1/ Form kødet til 4 bøffer. Drys med salt og peber. Steg dem på en pande i fedtstof, ca. 3-4 min på hver side. Tag bøfferne af panden.
  2. 2/ Pil og skær løgene i skiver, og steg dem på sammen pande i fedtstof ved svag varme i 5-8 min, til de bløde og lækre. Drys med salt og peber.
  3. 3/ Mos avocado med pesto, knust hvidløg og citronsaft.
  4. 4/ Skræl gulerødderne, og riv dem i tynde strimler med en kartoffelskræller.
  5. 5/ Riv tortillaerne i mindre stykker, smør med dijonnaise og fordel på 4 tallerkener. Kom gulerod over og læg 1 bøf på hver. Top med bløde løg og agurkestave.
  6. 450 kcal. pr. stk.
  7. Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter
SE OGSÅ på Gastro.dk: 7 lækre frokostplatter