Æble/kanelsnegle

Æble/kanelsnegle

Ingredienser

  • Arbejdstid:
  • 45 min.
  • Hævetid:
  • 1 time og 30 min.
  • Bagetid:
  • 20 min.
  • Fryse-egnede
  • (12 stk.)
  • 50 g smør
  • 2 ½ dl mælk
  • 15 g gær
  • 1 æg
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • ca. 450 g hvedemel
  • Fyld:
  • 3 æbler (revne)
  • 1 spsk citronsaft
  • 3 spsk farin
  • 1 tsk stødt kanel
  • Pynt: 1 æg og lidt perlemelis

  1. Smelt smørret og hæld det i en skål. Tilsæt kold mælk og rør gæren ud i væsken.
  2. Tilsæt æg, sukker, salt og mel og ælt dejen smidig. Lad den hæve tildækket 1 time.
  3. Bland de revne æbler med citronsaft, farin og kanel.
  4. Ælt dejen igennem på et meldrysset bord og rul den ud til et rektangel (30x40 cm).
  5. Bred fyldet ud på dejen og rul den sammen som en roulade.
  6. Del den i 12 stykker og sæt dem på en bageplade med bagepapir(læg dem evt. i papirmuffinsforme).
  7. Lad dem hæve tildækket 1/2 time.
  8. Varm ovnen op til 220 grader.
  9. Pensl sneglene med sammenpisket æg og drys med perlemelis.