Æble/kanelsnegle
Ingredienser
- Arbejdstid:
- 45 min.
- Hævetid:
- 1 time og 30 min.
- Bagetid:
- 20 min.
- Fryse-egnede
- (12 stk.)
- 50 g smør
- 2 ½ dl mælk
- 15 g gær
- 1 æg
- 1 spsk sukker
- 1 tsk salt
- ca. 450 g hvedemel
- Fyld:
- 3 æbler (revne)
- 1 spsk citronsaft
- 3 spsk farin
- 1 tsk stødt kanel
- Pynt: 1 æg og lidt perlemelis
- Smelt smørret og hæld det i en skål. Tilsæt kold mælk og rør gæren ud i væsken.
- Tilsæt æg, sukker, salt og mel og ælt dejen smidig. Lad den hæve tildækket 1 time.
- Bland de revne æbler med citronsaft, farin og kanel.
- Ælt dejen igennem på et meldrysset bord og rul den ud til et rektangel (30x40 cm).
- Bred fyldet ud på dejen og rul den sammen som en roulade.
- Del den i 12 stykker og sæt dem på en bageplade med bagepapir(læg dem evt. i papirmuffinsforme).
- Lad dem hæve tildækket 1/2 time.
- Varm ovnen op til 220 grader.
- Pensl sneglene med sammenpisket æg og drys med perlemelis.