Antiinflammatorisk kost: Kyllingesuppe med nudler
Lækker suppe med bid og nudler - og så kan du nemt lave til flere dage.
4 portioner
Ingredienser
- 1 hel god kylling vand, til det dækker 5 cm gurkemeje
- 10 g frisk ingefær
- 1 forberedt boks med:
- 4 gulerødder
- 2 løg
- 2 porrer
- 5 fed hvidløg
- 2 laurbærblade
- 2 tsk havsalt
- 10 peberkorn
- 2 pakker nudler
- 1 bundt koriander
- ½ spidskål
- 1 rød chili
- 2 lime
- 1 pose peanuts
Sådan gør du
- Kom kyllingen i en stor gryde og fyld op med vand.
- Riv gurkemejen og ingefæren og kom det i gryden.
- Tag boksen med de klargjorte grøntsager ud af køleskabet og kom det hele op i gryden sammen med laurbærblade, salt og peberkorn.
- Lad det koge op og skru dernæst helt ned og lad det simre under låg i 1 time, eller til kyllingen er gennemkogt.
- Tag kyllingen op, læg den på et bræt og lad den køle af. Pil kødet fra og kom det i en skål. Kom nudler i en gryde med spilkogende vand og lad det stå i ca. 2 minutter. Rør rundt i dem med en gaffel.
- Si derefter vandet fra. Fordel ca. halvdelen af kyllingekødet i to skåle og fyld op med suppen samt nudler.
- Skyl koriander og hak spidskål og chili meget fint. Kom det hele oven på suppen sammen med limesaft.
- Top med peanuts. Kom den anden halvdel af kyllingen og suppen i to bokse og sæt på køl.