Antiinflammatorisk kost: Kyllingesuppe med nudler

Antiinflammatorisk kost: Kyllingesuppe med nudler

Lækker suppe med bid og nudler - og så kan du nemt lave til flere dage.

4 portioner

Ingredienser

  • 1 hel god kylling vand, til det dækker 5 cm gurkemeje
  • 10 g frisk ingefær
  • 1 forberedt boks med:
  • 4 gulerødder
  • 2 løg
  • 2 porrer
  • 5 fed hvidløg
  • 2 laurbærblade
  • 2 tsk havsalt
  • 10 peberkorn
  • 2 pakker nudler
  • 1 bundt koriander
  • ½ spidskål
  • 1 rød chili
  • 2 lime
  • 1 pose peanuts

Sådan gør du

  1. Kom kyllingen i en stor gryde og fyld op med vand.
  2. Riv gurkemejen og ingefæren og kom det i gryden.
  3. Tag boksen med de klargjorte grøntsager ud af køleskabet og kom det hele op i gryden sammen med laurbærblade, salt og peberkorn.
  4. Lad det koge op og skru dernæst helt ned og lad det simre under låg i 1 time, eller til kyllingen er gennemkogt.
  5. Tag kyllingen op, læg den på et bræt og lad den køle af. Pil kødet fra og kom det i en skål. Kom nudler i en gryde med spilkogende vand og lad det stå i ca. 2 minutter. Rør rundt i dem med en gaffel.
  6. Si derefter vandet fra. Fordel ca. halvdelen af kyllingekødet i to skåle og fyld op med suppen samt nudler.
  7. Skyl koriander og hak spidskål og chili meget fint. Kom det hele oven på suppen sammen med limesaft.
  8. Top med peanuts. Kom den anden halvdel af kyllingen og suppen i to bokse og sæt på køl.