Bag et brydebrød med rug
Luftigt, groft og lækkert som madbrød til f.eks. supper og salater.
Brydebrød med rug
Tid: ca. 20 min. plus hæve- og bagetid
(ca. 16 stykker)
1 dl kogende vand
3 dl vand
2 dl kærnemælk
50 g gær
1 spsk. salt
2 spsk. sirup
2 spsk. rapsolie
300 g groft rugmel
80 g havregryn
ca. 400 g hvedemel
lidt kærnemælk til pensling
kornflager, hørfrø og sesamfrø til pynt
1. Kom kogende vand, koldt vand og kærnemælk i en skål. Opløs gæren heri, og tilsæt salt, sirup og rapsolie.
2. Rør rugmel og havregryn i dejen, og ælt den derefter med hvedemel. Dejen skal stadig være lidt fugtig.
3. Vælt dejen ud på en bageplade med bagepapir. Bred den ud med håndfladen til en firkant på ca. 25 x 40 cm. Rids med en skarp kniv, så der kommer 16 felter.
4. Pensl med kærnemælk, og drys med kornflager, hørfrø og sesamfrø. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 45 min.
5. Tænd ovnen på 175 grader. Bag brødet i midten af den varme ovn i ca. 30 min.
► SE OGSÅ: Græskarkernebrød fra Emmerys
► SE OGSÅ: Brownies og brød fra Emmerys
► SE OGSÅ: 4 fantastiske formbrød