Græskarkernebrød fra Emmerys

Græskarkernebrød fra Emmerys

Bag selv det populære græskarkernebrød fra Emmerys

GRÆSKARKERNEBRØD

(2 brød)

4,2 dl koldt vand 

1⁄2 dl surdej

10 g gær

400 g hvedemel 

140 g grahamsmel 

15 g salt 

100 g græskarkerner

lidt olie

200 g hakkede græskarkerner 

1. Rør vand, surdej og gær godt sammen. Tilsæt hvedemel, grahamsmel og salt, og ælt dejen blank og elastisk. Ælt til sidst forsigtigt de hele græskar-kerner i dejen. Kom dejen i en stor oliesmurt skål med låg, sæt den i køleskabet, og lad den hæve i 24 timer. 

2. Vend dejen ud på et meldrysset bord, og drys den med de hakkede græskarkerner. Hak eller skær dejen i 2 lige store dele, og læg dem straks på en forvarmet bageplade med bagepapir. Bag brødene ved 250 grader i ca. 25 minutter. Flyt dem over på en bagerist, og lad dem køle af. 

► SE OGSÅ: Emmerys hvide brownies

► SE OGSÅ: 4 fantastiske formbrød

► SE OGSÅ: Snickers-haps