Blommekage med mandler
En herlig kage med blommer, der er god både som dessert eller til en kop kaffe.
8-10 personer
Ingredienser
- 250 g blommer
- 2 spsk. sukker
- 185 g blødt smør
- 225 g sukker
- 2 æg
- 150 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 100 g smuttede, malede mandler
- 3 spsk. citronsaft
- Pynt:
- lidt flødeskum, tern af blommer og gerne både af pærer samt evt. frisk mynte
- Tilbehør: flødeskum
- Fordel blommer i både i et ovnfast fad. Drys 2 spsk. sukker over. Stil fadet i ovnen ved 200 gr. på midterste ovnribbe 15 min. Afkøl det til det kun er lunkent.
- Pisk smør og sukker cremet. Pisk et æg i ad gangen. Bland hvedemel, bagepulver og malede mandler, og rør det i. Rør citronsaft i. Kom dejen i en springform (22 cm i diameter) foret med bagepapir. Fordel blommer og saft over kagen. Pres det lidt ned i dejen med bagsiden af en spiseske.
- Bag kagen ved 175 gr. ca. 1 time på midterste ovnribbe.
- Pynt den afkølede kage med flødeskum, blommetern, pærebåde og evt. mynte. Giv ekstra flødeskum til.