Braisseret bacon med rodfrugter og rosmarin
(2 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
- Bagetid: 1½ time
- Ikke fryse-egnet
- Ingredienser:
- 250 g saltet og røget bacon i ét stykke
- 1-2 stilke rosmarin
- 2-3 fed hvidløg (pillede)
- 5 stk. hel sort peber
- ¾ l lys bouillon eller vand
- 500 g rodfrugter (gulerod, persillerod, pastinak, selleri)
- 500 g kartofler
- Tilbehør:
- grov sennep
- Læg baconstykket i etlille ovnfast fad sammenmed rosmarin,hvidløg, peber ogbouillon. Dæk fadetmed stanniol og sætdet midt i ovnen. Tændovnen på 150 grader oglad retten bage ca. 45min.
- Skræl rodfrugterne ogkartoflerne og skærdem i grove terninger.Læg dem omkring kødetog sæt fadet tilbagei ovnen uden stanniol.
- Skru ovnen op til 200grader og bag retteni ca. 45 min., indtilkartoflerne og rodfrugterneer møre.Skær kødet i skiver oganret det sammen medrodfrugterne og kartoflerne.Server sennep til.