Braisseret bacon med rodfrugter og rosmarin

Braisseret bacon med rodfrugter og rosmarin

(2 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Bagetid: 1½ time
  • Ikke fryse-egnet
  • Ingredienser:
  • 250 g saltet og røget bacon i ét stykke
  • 1-2 stilke rosmarin
  • 2-3 fed hvidløg (pillede)
  • 5 stk. hel sort peber
  • ¾ l lys bouillon eller vand
  • 500 g rodfrugter (gulerod, persillerod, pastinak, selleri)
  • 500 g kartofler
  • Tilbehør:
  • grov sennep

  1. Læg baconstykket i etlille ovnfast fad sammenmed rosmarin,hvidløg, peber ogbouillon. Dæk fadetmed stanniol og sætdet midt i ovnen. Tændovnen på 150 grader oglad retten bage ca. 45min.
  2. Skræl rodfrugterne ogkartoflerne og skærdem i grove terninger.Læg dem omkring kødetog sæt fadet tilbagei ovnen uden stanniol.
  3. Skru ovnen op til 200grader og bag retteni ca. 45 min., indtilkartoflerne og rodfrugterneer møre.Skær kødet i skiver oganret det sammen medrodfrugterne og kartoflerne.Server sennep til.