Opskrift på chokolade marengs

Chokolade marengs

Ca. otte marengs

50 g mørk chokolade, 70%

2 æggehvider

60 g sukker

30 g flormelis, blandet med 30 g sukker.

Smelt chokoladen. Pisk æggehviderne stive med el piskeren, og tilsæt 60 g sukker midtvejs.

Når marengsmassen er stiv, sigter du flormelis med sukker ovenpå og vender det i med piske risene – motoren er naturligvis slukket.

Hæld marengsmassen i en sprøjtepose med påsat rund tylle eller brug en stor frysepose. Lav en fordybning i massen, f.eks. med skaftet af en lang ske. Hæld smeltet chokolade i denne fordybning, klip et lille hjørne af fryseposen, og sprøjt marengstoppe på bagepapir.

Marengsene bliver stribede – og du kan ikke styre hvordan. Bages i en 90 grader varm ovn, 1½-2 timer, hvorefter de skal blive i den slukkede ovn, til den er kold.