Chokolade marengs
Ca. otte marengs
50 g mørk chokolade, 70%
2 æggehvider
60 g sukker
30 g flormelis, blandet med 30 g sukker.
Smelt chokoladen. Pisk æggehviderne stive med el piskeren, og tilsæt 60 g sukker midtvejs.
Når marengsmassen er stiv, sigter du flormelis med sukker ovenpå og vender det i med piske risene – motoren er naturligvis slukket.
Hæld marengsmassen i en sprøjtepose med påsat rund tylle eller brug en stor frysepose. Lav en fordybning i massen, f.eks. med skaftet af en lang ske. Hæld smeltet chokolade i denne fordybning, klip et lille hjørne af fryseposen, og sprøjt marengstoppe på bagepapir.
Marengsene bliver stribede – og du kan ikke styre hvordan. Bages i en 90 grader varm ovn, 1½-2 timer, hvorefter de skal blive i den slukkede ovn, til den er kold.