Chokolademousse med kaffesirup
4 personer
Ingredienser
- blade husblas
- 200 g mørk chokolade med et
- kakaoindhold mellem 55-65 %
- 11⁄2 dl sødmælk
- 1 stang vanilje
- 31⁄2 dl piskefløde
- Tilbehør:
- kaffesirup og flødeskum
- Udblød husblasen 10 min.i koldt vand. Hak chokoladenfint, og kom den i en skål. Varmmælken op med den flækkedevaniljestang. Lad mælken trække5 min. Fjern vaniljestangen,og varm igen mælken op tilkogepunktet. Smelt husblasenheri. Tag gryden fra varmen.Kom chokoladen i gryden ogrør, til den er smeltet. Lad chokoladenstå 15 min.
- Pisk fløden til let skum, ogvend den i chokoladen. Kommoussen i portionsglas eller enskål, og stil den i køleskabet imindst 4 timer.
- Servér moussen med kaffesirupog flødeskum.
Lækre opskrifter på chokolademousse
-
Chokolademousse: Nem og julet chokolademousse med kirsebær
-
Dejlig sommerdessert: Hvid chokolademousse med kirsebær
-
Hvid chokolademousse med bagte rabarber
-
Hvid chokolademousse med Earl Grey og honning
-
Forførende mørk chokolademousse med blodappelsin
-
Hvid chokolademousse med hvid te
-
Sense dessert: Chokolademousse
-
Chokolademousse med nøddebund
-
Chokolademousse med mangosalat
-
Fransk kaffe-chokolademousse
-
Chokolademousse med kanel og ingefær
-
Nem chokolademousse: Hurtig og lækker chokoladedessert
-
Chokolademousse - helt uden piskefløde
-
Chokolademousse med syltede rabarber
-
Verdens bedste chokolademousse
-
Krydret chokolademousse
-
Chokolademousse med frugt
-
Chokolademousse med kaffe
-
Hvid chokolademousse med hindbærsauce
-
Chokolademousse med kaffesirup