Chokolademousse med kaffesirup

Chokolademousse med kaffesirup

4 personer

Ingredienser

  • blade husblas
  • 200 g mørk chokolade med et
  • kakaoindhold mellem 55-65 %
  • 11⁄2 dl sødmælk
  • 1 stang vanilje
  • 31⁄2 dl piskefløde
  • Tilbehør:
  • kaffesirup og flødeskum

  1. Udblød husblasen 10 min.i koldt vand. Hak chokoladenfint, og kom den i en skål. Varmmælken op med den flækkedevaniljestang. Lad mælken trække5 min. Fjern vaniljestangen,og varm igen mælken op tilkogepunktet. Smelt husblasenheri. Tag gryden fra varmen.Kom chokoladen i gryden ogrør, til den er smeltet. Lad chokoladenstå 15 min.
  2. Pisk fløden til let skum, ogvend den i chokoladen. Kommoussen i portionsglas eller enskål, og stil den i køleskabet imindst 4 timer.
  3. Servér moussen med kaffesirupog flødeskum.