Den klassiske citronmåne

Den klassiske citronmåne

En herlig klassiker, som erganske nem at gå til.

1 stk.

Ingredienser

  • 150 g sukker
  • 2 æg
  • revet skal af 1 usprøjtet citron
  • saft af 1 citron
  • 150 g mel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • smør til formen
  • Glasur:
  • ca. 100 g sigtet flormelis
  • vand
  • evt. gul levnedsmiddelfarve

  1. Rør smør og sukker godtsammen, og tilsæt derefteræggene et ad gangen. De øvrigeingredienser røres i dejen,og den hældes i en lille, smurtform, ca. 20 cm i diameter.Bag kagen ved 175 gr. i ca. 1time, eller til den er gennembagt.
  2. Lad kagen køle af i 10 min.i formen, inden den vendes udog køles helt af.
  3. Rør glasuren sammen. Skærkagen til, så overfladen bliverplan, og vend den med bundenopad. Fordel glasuren fra midtenog udefter med en kniv, derjævnligt skylles i varmt vandSkær kagen igennem, så du fårto halvmåner.