Fyldt kalkunbryst med bacon og bønner

Fyldt kalkunbryst med bacon og bønner

Lækkert kalkunbryst med bacon og grønt til

6-8 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 1 time
  • Stege/kogetid: ca. 1 time
  • 1 kalkunbryst
  • Brødfars:
  • 3 løg (finthakkede)
  • 50 g smør
  • 2 gulerødder (små tern)
  • evt. ½ dl vand
  • 5-6 blade frisk salvie (finthakkede) eller 1 tsk tørrede
  • friskkværnet sort peber
  • 100 g brødkrumme
  • 2 æg (sammenpiskede)
  • 1 spsk hvidvins- eller æbleeddike
  • 6-8 skiver bacon
  • Tilbehør:
  • grønne bønner og evt. kartofler eller brød

  1. Steg løgene klare i smør ogsteg gulerødderne med etpar min. Tilsæt en anelsevand og kog gulerøddernemøre 3-4 min., så vandetnæsten er fordampet.
  2. Krydr med salvie og peber.Tilsæt brødkrumme og laddet opsuge væsken. Nårblandingen er lidt afkølet,tilsættes æg og eddike.
  3. Skær en lomme i kalkunbrystetog kom fyldet i.Læg kødet på et stykkebagepapir i et ovnfast fad.
  4. Læg skiver af bacon henover kødet. Steg i en 175grader varm ovn ca. 1 time,til kernetemperaturen målt med stegetermometer er80 grader. Skær kødet iskiver og servér med kogtebønner og evt. kartofler ellerbrød.