Fyldt kalkunbryst med bacon og bønner
Lækkert kalkunbryst med bacon og grønt til
6-8 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 1 time
- Stege/kogetid: ca. 1 time
- 1 kalkunbryst
- Brødfars:
- 3 løg (finthakkede)
- 50 g smør
- 2 gulerødder (små tern)
- evt. ½ dl vand
- 5-6 blade frisk salvie (finthakkede) eller 1 tsk tørrede
- friskkværnet sort peber
- 100 g brødkrumme
- 2 æg (sammenpiskede)
- 1 spsk hvidvins- eller æbleeddike
- 6-8 skiver bacon
- Tilbehør:
- grønne bønner og evt. kartofler eller brød
- Steg løgene klare i smør ogsteg gulerødderne med etpar min. Tilsæt en anelsevand og kog gulerøddernemøre 3-4 min., så vandetnæsten er fordampet.
- Krydr med salvie og peber.Tilsæt brødkrumme og laddet opsuge væsken. Nårblandingen er lidt afkølet,tilsættes æg og eddike.
- Skær en lomme i kalkunbrystetog kom fyldet i.Læg kødet på et stykkebagepapir i et ovnfast fad.
- Læg skiver af bacon henover kødet. Steg i en 175grader varm ovn ca. 1 time,til kernetemperaturen målt med stegetermometer er80 grader. Skær kødet iskiver og servér med kogtebønner og evt. kartofler ellerbrød.