Skøn græskarsuppe med æble
Efterårets græskar er perfekte i en varm suppe. Prøv opskriften på denne lækre græskarsuppe med topping af sprøde pitacroutoner.
6 personer
Ingredienser
- 3 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. smør
- 1 spsk. hel koriander
- 5 cm ingefær skåret i små stykker
- 1 kg butternutsquash el. græskar skåret i mindre stykker
- ½ kg belle de boskoop-æbler skåret i mindre stykker
- 1 liter kyllingebouillon
- 2 ½ dl cremefraiche 38 %
- salt, peber
- 1 lille bundt koriander
- Sprøde pitacroutoner:
- 2 pitabrød
- 1 ½ dl jordnøddeolie el. solsikkeolie
Sådan gør du:
- Hak løg og hvidløg. Opvarm smør i en gryde, og svits løg og hvidløg, uden at det tager farve.
- Tilsæt hel koriander og ingefær, og steg i et par min. Kom græskar og æble i gryden, og hæld bouillon over.
- Læg låg på gryden, og kog suppen i 40 min., til græskarret er helt mørt.
- Blend suppen med en stavblender direkte i gryden.
- Opvarm suppen, og tilsæt cremefraiche 38 %. Smag til med salt og peber.
- Flæk pitabrødene, og skær dem i små trekanter. Opvarm olien, og steg dem sprøde.
- Læg dem på fedtsugende papir, og server dem til suppen. Pynt suppen med frisk koriander.