Græskarcurry

Dampende græskargryde: Græskarcurry

En god stærk curry - perfekt til kolde efterårsdage og Halloween. Brug dine græskar til at lave god stærk og vegetarisk indisk mad.

(4-5 pers.)

Ingredienser

  • 600 g græskar
  • 50 g revet kokos, tør eller frisk
  • 75 g usaltede peanuts
  • 75 g solsikkekerner
  • ½ dl rapsolie
  • 1 spsk. fennikelfrø (kan udelades)
  • 1-2 friske rød chili
  • 1 tsk. karrypulver
  • 5 stk. laurbærblade
  • 1 spsk. sennepskorn
  • 1 spsk. karryblade
  • 1-2 hakkede løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 knold groftrevet ingefær
  • 1 ds. kokosmælk
  • 2 dl vand
  • 1 bdt. frisk koriander
  • Marinade:
  • 1 tsk. sennepspulver
  • 1 tsk. gurkemejepulver
  • 1 spsk. sukker
  • ½ tsk. salt
  • 2 spsk. vand
  • Saft og skal af 1 citron, der ikke er overfladebehandlet

  1. Skær græskarret ud i både, og fjern skal og indmad. Skær ud i grove stykker.
  2. Bland ingredienserne til marinaden, læg græskarret i, og lad det trække mindst 30 minutter.
  3. Rist peanuts, solsikkekerner og kokos på en tør pande. Blend med lidt vand og salt til en tyk pesto, juster evt. med lidt ekstra vand.
  4. Lun olien med sennepsfrø, fennikelfrø, karrypulver, karryblade, laurbær og chili, som er flækket på langs og delt i grove stykker – husk at fjerne kernerne. Når olien er varm, og sennepsfrøene popper, tilsætter du løg, ingefær og hvidløg. Steg det gyldent ved jævn varme, og kom derefter græskar på. Steg videre i ca. 2 minutter.
  5. Tilsæt nøddepesto, kokosmælk og vand. Lad karryen simre, til græskarstykkerne er møre. Test evt. med en kniv som ved kartofler. Smag til med salt og peber.
  6. Pynt: frisk koriander og evt. frisk chili efter smag
  7. Tilbehør: basmatiris kogt med nelliker, laurbær og lidt kardemomme.