Grillet côte de boeuf og bagte nye kartofler
Sommermad deluxe i form af côte de boeuf og nye kartofler
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Stege/kogetid: ca. 45 min. (+ tid til optænding af grillen)
- 2 côte de boeuf (ca. 600 g højrebsbøf med ben eller 4 bøffer)
- ca. 1 dl olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- Kartofler bagt med krydderurter:
- 1 kg små nye kartofler
- 1 stk. nyhøstet hvidløg
- 2 spsk. olivenolie
- 4-5 kviste frisk sar eller timian
- Tilbehør: kold tomatsovs eller tomatsalsa
- Kartofler bagt med krydderurter:
- Tænd grillen.
- Bland små skrubbede kartofler med olie, krydderurter og pillede hvidløgsfed, og krydr med salt og peber.
- Pak kartoffelblandingen ind i to lag sølvpapir til en flad pakke. Læg den på den varme grill, og steg i ca. 45 min., til kartoflerne er møre. Vend pakken undervejs. Stik med spids kniv og mærk, om kartoflerne er møre.
- Côte de boeuf:
- Smør grillristen og bøfferne med olie. Brun dem på begge sider, og krydr med salt og peber.
- Ryk grillristen lidt op eller skru ned til middel varme, når bøfferne er brunede. En côte de boeuf skal stege i 6-7 min. på hver side – steg dem røde eller rosa efter smag. Lad kødet hvile i 5 min.
- Skær bøfferne i skiver som en lille steg. Servér med tomatsovs eller -salsa og bagte kartofler med krydderurter og hvidløg.