Irsk kaffe-kage

Irsk kaffe-kage

Det er hyggeligt at afslutte en dejlig middag med en irsk kaffe – vihar ladet os inspirere til denne lækre kage og fyldt den med kaffe,whisky og dejlig fløde på toppen – perfekt til aftenkaffen.

1 kage til 16 stykker

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Bagetid: 45-60 min.
  • Til formen:
  • 5-10 g smør
  • 2 spsk. mel
  • Kage:
  • 150 g blødt smør
  • 325 g sukker
  • 3 æg
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 350 g hvedemel (gerne kagemel)
  • 2½ tsk. bagepulver
  • ½ tsk. salt
  • 1 dl instant kaffepulver
  • 2 dl mælk
  • 1 dl whisky
  • Creme:
  • 2 dl piskefløde
  • 1 dl creme fraiche 38 %
  • 2 spsk. flormelis
  • ¼ tsk. vaniljepulver
  • Pynt:
  • 50 g chokoladespåner (eller revet chokolade)

Sådan bager du en Irish-Coffee-kage

  1. Tænd ovnen på 175 grader. Smør en randform (2-2,5 liter) med smør, og drys den med mel.
  2. Pisk smørret luftigt med en håndmikser i 1-2 min. Tilsæt sukkeret lidt af gangen, og pisk i 2 min. Pisk æggene i ét ad gangen, og tilsæt vaniljepulver.
  3. Sigt mel og bagepulver sammen, og tilsæt salt.
  4. Opløs kaffepulveret i mælken, og tilsæt whisky.
  5. Vend skiftevis melet og væsken i dejen lidt ad gangen.
  6. Fyld dejen i formen; den skal være ca. trekvart fyldt, og bag kagen midt i ovnen i 45-60 min. – afhængig af form og ovn. Tjek med et træspyd, om kagen er gennembagt; den skal være ren uden dej eller krummer.
  7. Lad kagen stå i formen i 10 min. Vend kagen ud på en rist, og lad den køle helt af.
  8. Pisk fløde, cremefraiche, flormelis og vaniljepulver til blødt skum, og læg det på kagen med en ske.
  9. Drys med chokoladespåner eller revet chokolade.
PRØV OGSÅ:Skøn othellolagkage