Kaneljulekiks

Kaneljulekiks

Perfekte hygge-julekiks til en kop stærk te på de mørke vintereftermiddage.

Ingredienser

  • Ca. 20 stk.
  • 200 g blødt smør
  • 175 g flormelis
  • 250 g mel
  • 50 g mandelmel
  • 2 spsk kanel
  • 1 knsp salt.

  1. Rør smør blødt med flormelis. Tilsæt mel, mandelmel, kanel og salt og ælt ingredienserne sammen til en fast dej – evt. på en røremaskine, Hvis den virker meget tør og er svær at ælte, så tilsæt 1-2 spsk koldt vand. Lad dejen hvile køligt i en halv times tid, før den rulles ud på en flade drysset med lidt mel til ca. 5 mm tykkelse. Tryk kiksene ud med en rund form/glas eller lignende med en omkreds på ca. 6-7 cm. Bag kanelkiksene i 6-8 min. ved 200 grader til de er gyldenbrune. Lad dem køle af på en rist.
  2. Se flere juleopskrifter her.