Kærnemælksfromage med rabarber og ingefærknas
Prøv en lækker fromage lavet på kærnemælk og top med lækkert knas af rabarber og ingefær.
(6 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Kogetid: 5 min.
- Køletid: 3 timer
- Ikke fryse-egnet
- Rabarber:
- 500 g rabarberstilke (skåret i 3 cm’s snitter)
- 150 g rørsukker
- Fromage:
- 1 stang vanilje
- 2 pasteuriserede æggeblommer
- 3 spsk sukker
- 4 blade husblas
- ½ l økologisk kærnemælk
- 2 pasteuriserede æggehvider
- 3 spsk sukker
- 1 dl piskefløde
- Krymmel:
- 4-6 ingefærkager
- Bland rabarber med rørsukker i en gryde og varm det op under låg. Tag låget af og lad frugten simre akkurat mør (ca. 5 min.). Hæld det straks i en skål til afkøling.
- Fromage: Flæk vaniljestangen,skrab kornene ud og pisk dem sammenmed sukker og æggeblommer. Udblødhusblassen i koldt vand, knug vandet af den og smelt den i 1 dlkærnemælk ved meget svag varme.
- Tag gryden af varmen og tilsæt resten af kærnemælkenlidt ad gangen.Rør kærnemælken i æggeblommemassen.Pisk æggehviderne stive med sukker og pisk fløden til skum. Vend æggehvider og flødeskumi kærnemælksblandingen,når denbegynder at stivne.
- Fordel rabarber og fromagei dessertglas ogstil dem koldt min. 3 timer.
- Knus ingefærkagerne groft og drys dem over desserterne inden servering.