Kartoffelsalat med sardiner, artiskokker og oliven
Nem og lækker kartoffelsalat med ekstra fyld fra oliven, artiskokker og sardiner. Lav en kartoffelsalat af en rest kogte kartofler og få samtidig brugt nogle af de dåser, du har stående i køkkenskabet:
(4 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 15 min.
- Kogetid: 25 min. (kartofler)
- Ikke fryse-egnet
- Ingredienser:
- 600 g skurede kartofler
- 1 dåse artiskokhjerter
- 1 rød peberfrugt
- 3 spsk olivenolie
- 2 spsk vineddike eller citronsaft
- 75 g sorte oliven
- 1 bundt bredbladet persille eller basilikum
- salt og peber
- 1 dåse sardiner
- Kog kartoflerne og lad dem køle af. Skær dem i kvarter.
- Lad artiskokhjerterne dryppe af i en sigte og skær dem hver i 4-6 både. Skær peberfrugten i små tern.
- Rør olivenolie og vineddike (eller citronsaft) sammen i en stor skål. Vend peberfrugterne i dressingen.
- Vend forsigtigt kartofler, artiskokker, oliven og grofthakket persille sammen med peberfrugterne.
- Anret salaten på et fad. Tag forsigtigt sardinerne op af dåsen, lad dem evt. dryppe af på et stykke køkkenrulle.
- Bryd sardinerne i store stykker og fordel dem over salaten.