Kartoffelsalat og agurk i sursød lage
Nye kartofler er en vaskeægte sommer-specialitet. Spis nye kartofler som tilbehør til et stykke kød f.eks. i form af kartoffelsalat.
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 25 min.
- Kogetid: 5 min.
- Hviletid: 1 time
- 750 g kolde, kogte kartofler
- 1 slank agurk
- Sursød lage:
- 2½ dl eddike (evt. hvidvinseddike)
- ½ dl vand
- 2 spsk. groft salt
- 200 g sukker
- 5-10 dildskærme
- 1 bundt dild
- Kog eddike, vand, salt, sukker og skærmdild, til salt og sukker er opløst. Køl lagen af.
- Skær kartoflerne i terninger og agurken i skiver. Læg dem i lagen, og lad dem trække i mindst 1 time.
- Hæld lagen fra kartoffelsalaten, og tilsæt friskhakket dild lige før servering.