Koteletter med æble/nøddefyld
Prøv en anderledes delikat variation af klassiske koteletter.
2 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Koge/stegetid: 20 min.
- 2 tykke svinekoteletter
- 1 klat smør (til stegning)
- 2 dl æblemost (eller bouillon)
- salt og peber
- Fyld:
- 1 skive lyst brød
- 1 æble (små tern)
- 1 fed hvidløg (finthakket)
- 15 g smør
- 30 g hasselnødder (hakkede)
- 1 spsk persille (hakket)
- Tilbehør: kartofler og grønsager
- Skær skorperne af brødetog riv/hak det tilkrummer. Steg æblerog hvidløg bløde i smørog rør nødder, persilleog brødkrumme i. Krydrmed salt og peber oghæld det ud på en tallerken.
- Skær en lomme ihver kotelet, fyld et parskefulde æblefars i hverkotelet og luk med kødnåle.Krydr koteletternemed salt og peber ogbrun dem på en pandemed smør.
- Skru lidtned for varmen, hældæblemost eller bouillonved og lad koteletternesimre under låg i 8-10min. Tag dem af pandenog hold dem varme.
- Rør det sidste æblefyldi sovsen, kog den igennemog smag til medsalt og peber. Servérkoteletterne med sovs,kartofler og grønsager.