Krydret farsruller på spyd med salsa

Krydret farsruller på spyd med salsa

4 personer

Ingredienser

  • Fars:
  • 1 portion grundfars
  • 2 spsk. tomatpure
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stærk karry
  • 1 spsk. olie
  • 10 træspyd
  • Salsa:
  • 4 bøftomater
  • ½ agurk
  • ½ rødløg
  • skal fra 1 usprøjtet lime
  • 1 spsk. limesaft
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 lille bundt mynte
  • salt og peber
  • Grundfars:
  • 1 dl couscous
  • 1 dl bouillon
  • 500 g hakket svine- og kalvekød
  • 1 lille løg
  • 1 dl letmælk
  • 1 æg
  • 2 spsk. hvedemel
  • salt og peber
  • fedtstof til stegning
  • Tilbehør:
  • 4 flade tyrkiske brød

  1. Bland grundfarsenmed tomatpure, fintrevethvidløg, koriander,spidskommen og karry.Form 10 aflange frikadeller,og steg dem påpanden i olie. Stik frikadellernepå spyd.
  2. Skær tomaterne ikvarter, og fjern kernerne(kom dem i ensi over en skål, såsaften bevares). Skærtomatkødet i tern. Flækagurken, og kom kernernei sien sammenmed tomatkerner. Skæragurken i små tern.Hak løget fint. Blandtomat, agurk og løg ien skål. Pisk limeskalog -saft, olie og saftenfra tomat og agurk medhakket mynte, og hælddet over salsaen. Krydrmed salt og peber.
  3. Spis de krydrede frikadellermed salsa ogtyrkiske brød.