Krydret farsruller på spyd med salsa
4 personer
Ingredienser
- Fars:
- 1 portion grundfars
- 2 spsk. tomatpure
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk. stødt koriander
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 1 tsk. stærk karry
- 1 spsk. olie
- 10 træspyd
- Salsa:
- 4 bøftomater
- ½ agurk
- ½ rødløg
- skal fra 1 usprøjtet lime
- 1 spsk. limesaft
- 2 spsk. olivenolie
- 1 lille bundt mynte
- salt og peber
- Grundfars:
- 1 dl couscous
- 1 dl bouillon
- 500 g hakket svine- og kalvekød
- 1 lille løg
- 1 dl letmælk
- 1 æg
- 2 spsk. hvedemel
- salt og peber
- fedtstof til stegning
- Tilbehør:
- 4 flade tyrkiske brød
- Bland grundfarsenmed tomatpure, fintrevethvidløg, koriander,spidskommen og karry.Form 10 aflange frikadeller,og steg dem påpanden i olie. Stik frikadellernepå spyd.
- Skær tomaterne ikvarter, og fjern kernerne(kom dem i ensi over en skål, såsaften bevares). Skærtomatkødet i tern. Flækagurken, og kom kernernei sien sammenmed tomatkerner. Skæragurken i små tern.Hak løget fint. Blandtomat, agurk og løg ien skål. Pisk limeskalog -saft, olie og saftenfra tomat og agurk medhakket mynte, og hælddet over salsaen. Krydrmed salt og peber.
- Spis de krydrede frikadellermed salsa ogtyrkiske brød.