Krydret indisk linsesuppe på flækærter
Dejlig sund og nærende suppe med masser af knald på smagen.
Total:45 minutter
Ingredienser
- 4 spsk neutral olie
- ½ tsk hele korianderfrø
- ½ tsk sennepsfrø
- 3-4 karryblade
- 1 tsk gurkemeje
- 1 stort løg, mellemfint hakket
- 2 store tomater
- 3 dl gule flækærter
- 1,5 l hønsebouillon
- salt og peber
- citronsaft
- tilbehør:
- evt. cremefraiche
- grofthakket koriander
Sådan gør du
- Varm olien op i en gryde, og svits krydderierne ved medium varme, indtil de begynder at lugte kraftigere.
- Tilsæt løgene, og lad dem svitse med nogle minutter, de må ikke brune, men skal blive bløde og gennemsigtige.
- Skær tomaterne i tern, og tilsæt til løg-krydderiblandingen, skru op for varmen, og steg et minuts tid.
- Tilsæt flækærter og hønsebouillon, og lad suppen koge i ca. 40 min, evt. længere, hvis du ønsker at flækærterne skal være helt udkogte.
- Alternativt kan du anvende røde linser, hvilket giver en lidt anden smag, som dog ligner flækærternes, men halverer kogetiden.
- Anret suppen med de let udkogte flækærter, eller blend den, hvis du ønsker en blødere suppe.
- Smag til med salt, peber og citronsaft, og servér med kold cremefraiche eller drænet yoghurt og frisk koriander.
LÆS OGSÅ: Blåmuslinger med æbler og jordskokker