Krydret indisk linsesuppe på flækærter

Krydret indisk linsesuppe på flækærter

Dejlig sund og nærende suppe med masser af knald på smagen.

Total:45 minutter

Ingredienser

  • 4 spsk neutral olie
  • ½ tsk hele korianderfrø
  • ½ tsk sennepsfrø
  • 3-4 karryblade
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 stort løg, mellemfint hakket
  • 2 store tomater
  • 3 dl gule flækærter
  • 1,5 l hønsebouillon
  • salt og peber
  • citronsaft
  • tilbehør:
  • evt. cremefraiche
  • grofthakket koriander

Sådan gør du

  1. Varm olien op i en gryde, og svits krydderierne ved medium varme, indtil de begynder at lugte kraftigere.
  2. Tilsæt løgene, og lad dem svitse med nogle minutter, de må ikke brune, men skal blive bløde og gennemsigtige.
  3. Skær tomaterne i tern, og tilsæt til løg-krydderiblandingen, skru op for varmen, og steg et minuts tid.
  4. Tilsæt flækærter og hønsebouillon, og lad suppen koge i ca. 40 min, evt. længere, hvis du ønsker at flækærterne skal være helt udkogte.
  5. Alternativt kan du anvende røde linser, hvilket giver en lidt anden smag, som dog ligner flækærternes, men halverer kogetiden.
  6. Anret suppen med de let udkogte flækærter, eller blend den, hvis du ønsker en blødere suppe.
  7. Smag til med salt, peber og citronsaft, og servér med kold cremefraiche eller drænet yoghurt og frisk koriander.