laksefilet med grønsager

Laks med basilikumristede grønsager

Nem fisk med masser af grønt.

4

Ingredienser

  • 4 laksefileter med skindside a 125 g
  • salt, peber
  • ca. 1 tsk olivenolie
  • Basilikumstegte grønsager:
  • 1 spsk olivenolie, evt. basilikumolie
  • 1-2 grofthakkede løg
  • 1-2 fed hvidløg
  • 500 g gulerødder
  • 1 courgette
  • 500 g tomater
  • persille og basilikum
  • Urtesauce med wasabi:
  • 1,5 dl fraiche 5%
  • wasabi efter smag
  • ca. 1 dl hakkede urter, f.eks. dild, persille, mynte og purløg
  • 400 g fuldkornsbrød

  1. Sådan gør du: Drys salt og peber på fisken, og steg den sprød i lidt olie på skindsiden. Læg låg over panden, og lad fisken stege videre ved svag varme, til den har skiftet farve.
  2. Varm olien i en wok eller stor sauterepande, og steg alle grønsagerne, til de er møre, men stadig har lidt bid. Smag til med salt og peber, og vend dem med persille og basilikum.
  3. Rør ingredienserne til saucen sammen, og smag den til.
  4. Server fisken på de stegte grønsager med urtesauce og fuldkornsbrød til.
  5. Energi pr. person: 620 kcal, fedt 30%, protein 24%, kulhydrat 48%