Laks med basilikumristede grønsager
Nem fisk med masser af grønt.
4
Ingredienser
- 4 laksefileter med skindside a 125 g
- salt, peber
- ca. 1 tsk olivenolie
- Basilikumstegte grønsager:
- 1 spsk olivenolie, evt. basilikumolie
- 1-2 grofthakkede løg
- 1-2 fed hvidløg
- 500 g gulerødder
- 1 courgette
- 500 g tomater
- persille og basilikum
- Urtesauce med wasabi:
- 1,5 dl fraiche 5%
- wasabi efter smag
- ca. 1 dl hakkede urter, f.eks. dild, persille, mynte og purløg
- 400 g fuldkornsbrød
- Sådan gør du: Drys salt og peber på fisken, og steg den sprød i lidt olie på skindsiden. Læg låg over panden, og lad fisken stege videre ved svag varme, til den har skiftet farve.
- Varm olien i en wok eller stor sauterepande, og steg alle grønsagerne, til de er møre, men stadig har lidt bid. Smag til med salt og peber, og vend dem med persille og basilikum.
- Rør ingredienserne til saucen sammen, og smag den til.
- Server fisken på de stegte grønsager med urtesauce og fuldkornsbrød til.
- Energi pr. person: 620 kcal, fedt 30%, protein 24%, kulhydrat 48%