grill

Lammekebab

Lækker og skøn lammekebab

4

Ingredienser

  • 500 g magert lammekød
  • 1 tsk olivenolie
  • ½ portion spicy rub
  • Tilbehør:
  • 500 g søde kartofler
  • olie til pensling
  • salt, peber
  • Kølende yoghurt:
  • 1,5 dl yoghurt naturel
  • salt, peber
  • 1-2 fed knust hvidløg
  • ca. 1 dl revet agurk
  • 2 spsk friskhakket mynte
  • 1 dl tomatchutney
  • Spicy rub:
  • 1 spsk korianderfrø
  • 1 spsk fennikelfrø
  • 1 spsk spidskommen
  • 1-2 tsk chilipulver, f.eks. Nor peber eller mild, tørret spansk peber
  • 1 spsk brunt sukker
  • 1 spsk salt

Sådan gør du:

  1. Lammekebab:
  2. Skær kødet i passende tern, vend det med olivenolie og spicy rub og sæt det på grillspid. Skær kartoflerne i halve, pensl dem med lidt olie og drys salt og peber på.
  3. Grill lammekebab’erne 3-4 minutter på hver side, grill kartoflerne møre, ca. 5-6 minutter på hver side − grilltiden afhænger af kartoflernes tykkelse. Rør og smag yoghurten til med salt, peber og hvidløg. Knug agurken fri for væde og bland den i yoghurten sammen med mynten. Server spiddene med kartofler, yoghurt og tomatchutney.
  4. Spicy rub:
  5. Rist koriander og fennikelfrø samt spidskommen på en tør pande et par minutter under omrøring. Afkøl og bland chilipulver, sukker og salt med de ristede krydderier og opbevar blandingen i et tætsluttende glas.
  6.  Energi pr. person: 390 kcal., fedt 29%, protein 30%, kulhydrat 41%