Macarons med saltkaramel og sølvdrys
Prøv de lækre macarons med saltkaramel, der fungerer perfekt som en lille dessert til nytårsaften.
ca. 24 stk.
Ingredienser
- 200 g flormelis
- 100 g mandelmel eller smuttede og meget fintblendede mandler (brug gerne en minihakker)
- 80 g æggehvider (2-3 stk.), stuetempererede
- 25 g sukker
- Pynt:
- sølvkagedrys
- Fyld:
- 100 g sukker
- ¾ dl piskefløde
- 50 g smør
- ¼ tsk. salt
- 50 g finthakkede, saltede peanuts
Sådan gør du
- Sigt flormelis ned i en skål. Vend mandelmel i. Pisk hviderne stive i en helt ren skål. Tilsæt sukkeret, og pisk videre til sej marengs.
- Vend flormelis og mandelmel i marengsen lidt ad gangen, indtil blandingen er ensartet.
- Hæld blandingen i sprøjtepose med en 10 mm tylle, og sprøjt ud til små runde cirkler med en diameter på 3 cm på en bageplade med bagepapir.
- Lad de ubagte macarons hvile i ca. 30 min., inden de bages ved 125 gr. i ca. 20 min. Lad kagerne køle helt af, inden de forsigtig løftes fra pladen med en paletkniv.
- Smelt sukkeret, til det er gyldent i en tykbundet gryde. Kom fløden i, og kog det ca. 1 min. Tag gryden fra varmen, og rør smør, salt og peanuts i. Afkøl karamellen.
- Fordel fyldet i macarons. Pynt macarons med et fint lag sølvdrys.
- Psssst... De fine macarons kan også bruges som pynt på denne skønne Brownielagkage med champagneflødeskum...
De bedste opskrifter til dit nytår
-
Champagnemojito
-
Nytår: 11 skønne opskrifter på velkomstdrinks og cocktails til årets sidste fest
-
Lækre snacks til nytårstalen: 3 nemme hapser
-
9 skønne hovedretter til nytårsaften
-
Børnevenlig nytårsmenu: Nytårsmad med krudt i
-
Festlig nytårsmenu med små retter
-
Nytårsmenu med skaldyr
-
Vegetarisk nytårsmenu: 10 lækre opskrifter
-
Klassisk nytårsmenu med med stegt torsk, dyremedaljoner & tærte
-
Brownielagkage med champagneflødeskum
-
Chokolademousse med Baileys salted caramel & karamelpopcorn
-
Festlige nytårsfristelser: Solbærflødeboller