Brownielagkage med champagneflødeskum

Brownielagkage med champagneflødeskum

Til den store fest hører der overdådige desserter til. Denne brownielagkage med champagneflødeskum vil helt sikkert imponere gæsterne, og så kan det meste forberedes i forvejen, så du slipper for stress på årets sidste aften.

8-10 personer

Ingredienser

  • Browniebunde:
  • 150 g smør
  • 250 g mørk chokolade
  • 300 g sukker
  • 4 æg
  • 150 g hvedemel
  • 2 spsk. kakao
  • ½ tsk. bagepulver
  • Champagneflødeskum:
  • 2 dl champagne
  • 100 g sukker
  • 4 dl piskefløde

Sådan gør du

  1. Smelt smørret i en gryde, og tag den fra varmen.
  2. Hak chokoladen, og smelt den i smørret. Pisk sukker og æg sammen, det skal piskes ca. 2 min. Vend chokolademassen heri.
  3. Bland hvedemelet med bagepulver og kakao, og rør det i. Fordel dejen i 3 springforme, 22 cm i diameter foret med bagepapir. Har du kun en springform, så bag bundene en ad gangen.
  4. Bag kagebundene ca. 25 min. ved 175 gr.
  5. Bland champagne og sukker i en skål. Rør, til sukkeret er opløst. Stil skålen ned i en anden skål med vand og isterninger. Tilsæt fløden. Pisk, til der dannes bløde toppe 4-5 min.
  6. Fordel champagneflødeskum mellem kagebundene, og lidt på kagens top, brug evt. sprøjtepose. Pynt med macarons (se herunder). Server resten af flødeskummet og de resterende macarons til.

Tip

  • Du kan bage browniekagebundene dagen før. Opbevar dem tildækket ved køkkentemperatur.
  • Champagneflødeskum skal helst piskes lige før, kagen lægges sammen, da champagnen ellers vil falde til bunds.