Nem Eton mess-iskage
Eton mess er en traditionel engelsk dessert fyldt med jordbær, marengs og fløde. Her er den lavet i er skøn og sommerlig version, hvor desserten er lavet som en fin lille iskage.
6 stk.
Ingredienser
- 1 liter god vaniljeis
- 250 g hindbær
- 1 spsk. vaniljesukker
- 1 pakke marengs (100 g)
- 2½ dl piskefløde
Sådan gør du:
- Optø vaniljeisen, til den bliver blød og til at arbejde med.
- Gem 50 g hindbær til at pynte med. Mos resten af hindbærrene sammen med vaniljesukker med en gaffel.
- Pisk vaniljeisen sammen med moste hindbær til en blød creme.
- Knus halvdelen af marengsene, og vend dem i iscremen. For mindre forme eller en springform med film, der går udover kanterne.
- Kom iscremen i form(ene), og frys ned i mindst 5 timer.
- Pisken fløden til skum. Smør flødeskum ud på 6 tallerkner. Sæt en iskage ovenpå. Knus marengs over, og pynt med hindbær.