Pære-hindbær-crumble med mandler

Pære-hindbær-crumble med mandler

6 personer

Ingredienser

  • 600 g pærer
  • 250 g hindbær
  • 100 g sukker
  • korn af 1 vaniljestang
  • Desuden:
  • 125 g smør
  • 200 g hvedemel
  • 100 g sukker
  • 1 pose mandelsplitter
  • Pynt:
  • sigtet flormelis
  • Tilbehør:
  • flødeskum

  1. Skær pærerne i kvarter, og fjern kernehusog stilk. Skær pærebådene tyndere ud, så hverkvart bliver til ca. 3 både. Læg pærebådene i etsmurt ovnfast fad. Fordel hindbær over.
  2. Bland sukker og vaniljekorn, og drys det overpærer og hindbær.
  3. Smuldr smørret i hvedemel og sukker, til deter som revet ost. Bland mandelsplitter i. Drys detover frugten. Bag kagen midt i ovnen ved 200 gr.ca. 40 min. Pynt med sigtet flormelis. Server luneller kold med flødeskum til.