Parfait-is med tørrede frugter i appelsinsaft
(Ca. ½ liter, nok til 8-10 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Indfrysnings/trækketid: 3 timer + ekstra tid for de tørrede frugter
- 400 g sukker
- 2½ dl vand
- 9 æggeblommer
- 2½ dl piskefløde
- ½ stang vanilje
- Tørrede frugter i appelsin:
- 200 g tørrede figner (uden stilk)
- 200 g tørrede abrikoser
- 100 g rosiner
- saft af 3 appelsiner
- Parfait-is: Kog sukker ogvand til en tyk lage, ogtil det er 115-120 gradervarmt målt med sukkertermometer,eller til derdannes store bobler.
- Piskimens æggeblommerneskummende. Hæld denvarme lage i æggeblommernelidt ad gangen underkonstant piskning.
- Piskhurtigt ca. 5 min. og derefterlangsommere ca. 10min., til massen er afkøletog tyk.
- Pisk fløden let medvaniljekorn og vend flødeskummeti æggemassen.
- Hæld i en literform og sætstraks i fryseren. Lad isenstivne ca. 3 timer.
- Bland detørrede frugter med appelsinsaftog lad dem trække,gerne til næste dag. Servérfrugterne til parfait-isen.