Parfait-is med tørrede frugter i appelsinsaft

Parfait-is med tørrede frugter i appelsinsaft

(Ca. ½ liter, nok til 8-10 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Indfrysnings/trækketid: 3 timer + ekstra tid for de tørrede frugter
  • 400 g sukker
  • 2½ dl vand
  • 9 æggeblommer
  • 2½ dl piskefløde
  • ½ stang vanilje
  • Tørrede frugter i appelsin:
  • 200 g tørrede figner (uden stilk)
  • 200 g tørrede abrikoser
  • 100 g rosiner
  • saft af 3 appelsiner

  1. Parfait-is: Kog sukker ogvand til en tyk lage, ogtil det er 115-120 gradervarmt målt med sukkertermometer,eller til derdannes store bobler.
  2. Piskimens æggeblommerneskummende. Hæld denvarme lage i æggeblommernelidt ad gangen underkonstant piskning.
  3. Piskhurtigt ca. 5 min. og derefterlangsommere ca. 10min., til massen er afkøletog tyk.
  4. Pisk fløden let medvaniljekorn og vend flødeskummeti æggemassen.
  5. Hæld i en literform og sætstraks i fryseren. Lad isenstivne ca. 3 timer.
  6. Bland detørrede frugter med appelsinsaftog lad dem trække,gerne til næste dag. Servérfrugterne til parfait-isen.