Pesto af hasselnødder og basilikum

Pesto af hasselnødder og basilikum

Lav din egen pesto med denne opskrift på en variant med hasselnødder, basilikum og soltørrede tomater.

Ca. 2 dl

Ingredienser

  • Arbejdstid: 15 min.
  • Stegetid: 3-5 min.
  • Fryse-egnet
  • 50 g hasselnødder
  • 50 g parmesanost
  • 1-2 fed hvidløg
  • 50 g soltørrede tomater (marinerede)
  • 1 bdt frisk basilikum
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 dl jomfruolivenolie
  • salt og peber

  1. Rist hasselnødderne 3-5min. på en tør pande oggnid skallerne af dem iet stykke køkkenrulle.Hak nødder, parmesanostog hvidløg i enfoodprocessor.
  2. Tilsættomater og skylledebasilikumblade og hakigen. Tilsæt citronsaftog olie til passende konsistensog smag til medsalt og peber.
  3. Nyd pestoentil pasta, ris, sovs,suppe og grønsager ogsom lækker dip til ristetbrød.