Pesto af hasselnødder og basilikum
Lav din egen pesto med denne opskrift på en variant med hasselnødder, basilikum og soltørrede tomater.
Ca. 2 dl
Ingredienser
- Arbejdstid: 15 min.
- Stegetid: 3-5 min.
- Fryse-egnet
- 50 g hasselnødder
- 50 g parmesanost
- 1-2 fed hvidløg
- 50 g soltørrede tomater (marinerede)
- 1 bdt frisk basilikum
- 1 spsk citronsaft
- 1 dl jomfruolivenolie
- salt og peber
- Rist hasselnødderne 3-5min. på en tør pande oggnid skallerne af dem iet stykke køkkenrulle.Hak nødder, parmesanostog hvidløg i enfoodprocessor.
- Tilsættomater og skylledebasilikumblade og hakigen. Tilsæt citronsaftog olie til passende konsistensog smag til medsalt og peber.
- Nyd pestoentil pasta, ris, sovs,suppe og grønsager ogsom lækker dip til ristetbrød.