Pizza bianco med parmaskinke og tallerkensmækkere
(2 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Hævetid: 1 time og 15 min.
- Bagetid: 12 min.
- Pizzadej:
- 15 g gær
- 2½ dl vand
- 1 tsk. havsalt
- 1 knsp. sukker
- 125 g fuldkornshvedemel
- ca. 250 g italiensk pizzahvedemel (type 00)
- Fyld:
- 125 g ricottaost
- 1 spsk. olivenolie
- evt. 1 fed hvidløg
- salt og peber
- 100 g italiensk mozzarella
- 30 g parmesanost
- Topping:
- 80 g parmaskinke
- 10-16 tallerkensmækkere
- Rør gæren ud i lunkent vand, og tilsæt salt, sukker og fuldkornsmel. Tilsæt pizzamel lidt ad gangen, og ælt dejen blank og elastisk. Dæk dejskålen med plastfilm, og lad dejen hæve til dobbelt størrelse på et lunt sted i ca. 1 time.
- Slå pizzadejen ned, og del den i 2-4 portioner. Form dem til kugler, og vend dem i mel. Lad dem hvile på køkkenbordet i 15 min.
- Sæt 2 bageplader i ovnen, og tænd på 250 grader varmluft eller mere, hvis den kan. Drys mel på bordet, rul dejkuglerne ud til flade cirkler, og læg dem på bagepapir.
- Fyld:
- Rør ricottaost sammen med olie, evt. hvidløg, salt og peber, og smør den på dejen, uden at smøre helt ud til kanten. Fordél tynde skiver mozzarella og friskrevet parmesanost på pizzaerne, og flyt dem ind på de varme bageplader. Bag dem i 10-12 min.
- Fordél parmaskinke i skiver og tallerkensmækkere på de friskbagte pizzaer, og servér straks.