Salat med perlerug, artiskok og bønner

Rugsalat med artiskok og bønner

Mættende og lækker salat. Du kan evt. bruge bønner i stedet for kikærterne

2 portioner rugsalat

Ingredienser

  • 2 dl perlerug
  • 3-4 artiskokhjerter fra glas eller dåse
  • Lidt olivenolie til stegning
  • 2-3 spsk. olivenolie
  • 1-2 spsk. hvidvinseddike
  • 1 fed hvidløg
  • 1 knsp. sennep
  • 200 g eller 1 dåse kogte kikærter
  • 1 forårsløg
  • Salt og peber

Sådan laver du rugsalat

  1. Kog perlerugen efter anvisningen på emballagen. Skær artiskokhjerterne i kvarte. Svits dem gyldne i olie på en pande. Bland dressing af olie, eddike, presset eller hakket hvidløg og salt og peber. Afdryp kikærter og artiskokhjerter, og snit forårsløget fint. Bland rug, artiskokker og kikærter. Vend dressingen i, og drys med forårsløg.

Fakta

Opskriften er fra bogen "Mad til glade tarme - bedre bakteriebalance på 4 dage" af Søren Lange & Mette Bender, Lindhardt & Ringhof.