Sponsoreret indhold
Safran laks med ris
Lækker hverdagsmad med laks - server den fine fede fisk med ris og cremet sovs.
4 personer
Total:20 minutter
Ingredienser
- 2 poser Uncle Ben’s® Jasminris
- 2 dl creme fraiche
- 4 portioner laks, ca. 500 g
- 1 dl vand
- 1 lidt smør / eller olie
- ½ løg
- 1 pk safran (0,5 g) og 1 tsk gurkemeje
- 1 spiseskefuld tomatpure
- Salt og peber
- Tilbehør
- 250 g frosne grønne ærter
- 1 bundt asparges
Sådan gør du
- 1. Kog ris efter anvisningerne på pakken.
- 2. Hak løget. Steg dem bløde i lidt smør eller olie.
- 3. Tilsæt creme fraiche, tomatpuré, safran (eller gurkemeje) og 1 dl vand og kog. Krydr med lidt salt og peber.
- 4. Drys lidt salt på laksebidderne og tilsæt dem i saucen. Læg gerne laksebidderne tæt, så de er dækket med sauce.
- 5. Sænk varmen på panden og lad det simre forsigtigt under låg i 8-10 minutter.
- 6. Kom ærter i en gryde, dæk med koldt vand og bring i kog. Når vandet koger, tilsættes 1 dl koldt vand og gryden fjernes fra varmen. Lad dem trække i 5 minutter.
- 7. Kog asparges til 5-6 min. i saltet vand. Hæld vandet fra og lad afkøle.
- 8. Når fiskekødet deler sig ved et let tryk med en gaffel, er det færdigt. Server på tallerkenen sammen med de frisk kogte ris og server med ærter og asparges.
SE MERE:Ris med rosiner og kød på spyd
PRØV OGSÅ:Saftige hakkebøffer med ris og tzatziki