Sponsoreret indhold
Ris med rosiner og kød på spyd
Børnevenlig aftensmad, som både store og små kan hjælpe til med at lave - piratspyd fra de syv verdenshave.
4 personer
Total:30 minutter
Ingredienser
- 2 poser Uncle Ben’s® Jasminris
- 1 lille løg
- 1 håndfuld rosiner
- 1 pakke (0,5 g), safran eller 1 tsk gurkemeje
- 500 g lamme entrecot eller svinekød
- Marinade
- 3 spiseskefulde olivenolie
- 1 tsk salt og peber
- 2 teskefulde tørret oregano
- ½ citron
- Tilbehør
- 3-4 store tomater
- ½ citron
- olivenolie
- yoghurt naturel
Sådan gør du
- 1. Skær kødet til ca. 2 cm store terninger. Hvis du er bruger træspyd, kan de med fordel trække i koldt vand i et stykke tid.
- 2. Rør olivenolie, citronsaft, oregano, salt og peber i en skål til en marinade og læg kødet i skålen. Lad det ligge i cirka 10 minutter.
- 3. Forvarm ovnen til 250 grader eller tænd en udendørs grill
- 4. Hak et lille løg og steg det i en gryde.
- 5. Tilsæt salt og chili.
- 6. Tilføj derefter en håndfuld rosiner og en pakke safran eller gurkemeje (så risene bliver gul). Bring vandet i kog og tilsæt ris efter anvisningerne på pakken.
- 7. Sæt kødstykker på spyd.
- 8. Anbring spyddene på en bradepande og steg dem i ovnen (pladen anbringes på toppen af ovnen) eller steg dem på grillen i omkring 20 minutter. Vend kødet efter ca. 10 minutter.
- 9. Sæt samtidig en gryde med vand i kog. Tilsæt risposerne og safran og lad koge i 10 minutter.
- 10. Lav tomat salat ved at skære tomaterne i stykker, tilsæt en knivspids salt og peber, tilsæt presset citron og et strejf af olivenolie.
- Servér spyddene med orientalske ris, tomat salat og en klat yoghurt naturel.
SE MERE:Stegt kylling & grøntsager
PRØV OGSÅ:Nemme kalorielette risfrikadeller