Skøn & saftig squashkage
Brug dine squash til en lækker skærekage sammen med chokolade og valnødder.
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Bagetid: 30-60 min.
- Fryse-egnet
- (1 stor kage eller 12 muffins)
- 125 g smør
- 125 g sukker
- 125 g farin
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 æg
- 400 g squash (ca. 1/2 l groftrevet)
- 300 g mel
- 2 spsk kakao
- 2 tsk bagepulver
- 1/4 tsk salt
- 1-2 spsk mælk eller fløde
- 100 g mørk chokolade (hakket)
- 100 g valnøddekerner (hakket)
- Chokoladeglasur:
- 50 g mørk chokolade
- 2 spsk piskefløde
- 1 spsk sirup
- Smør en bradepande (20 x 30 cm) eller en springform med indsats (26 cm) med smør og drys den med sukker.
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Rør smør med sukker, farin og vanilje og tilsæt æggene ét ad gangen. Tilsæt mælken. Vend revet squash i dejen.
- Sigt mel, kakao og bagepulver sammen. Rør det i dejen og tilsæt salt, chokolade og nødder.
- Hæld dejen i formen og bag kagen midt i ovnen 45-60 min.
- Tjek med en tandstikker, om kagen er gennembagt, og lad den stå i formen i 10 min., før den forsigtigt vendes ud på en rist.
- Pynt med chokoladeglasur:
- Smelt mørk chokolade sammen med piskefløde og sirup og bred det ud over den afkølede kage. æt evt. nogle valnøddekerner i glasuren.