Sprængt andelår med peberrod og remouladedressing
(2 pers.)
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
- Saltlage: ½ døgn
- Kogetid, lår: ca. 1 time
- Fryse-egnet
- 2 andelår (kan f.eks. købes på frost i supermarkedet)
- 1 dl groft salt pr. liter vand
- 1 løg (delt)
- 1 porre (delt)
- 8-10 hele peberkorn
- 2 laurbærblade
- Remouladedressing:
- 1 dl „Piccadilli“ (remouladepuré i glas)
- 2 forårsløg (fintsnittede)
- 1 syltet agurk (i små terninger)
- 2 spsk hakket persille
- 1 dl cremefraiche
- lage fra drueagurk
- Endvidere:
- 2-3 spsk høvlet peberrod
- Opløs salt i vandet og læg andelårene i den kolde lage 1⁄2 døgn. Kog andelårene ca. 1 time i vand uden salt med det delte løg, porre, peberkorn og laurbærblade.
- Rør imens remouladedressingen sammen. Hvis den er for tyk, måder tilsættes lidt mere væde, f.eks. agurkelage.
- Servér de lune eller helt kolde andelår med dressingen samt høvlet peberrod.
- Andelår til én:
- Her bruges naturligvis kun ét andelår, og der kan bruges en færdig og god remoulade.