Stjernekager

Stjernekager

Hæng stjernekagerne på juletræet eller i vinduet for et personligt kreativt pift.

20-30 stk.

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 150 g hvedemel
  • 50 g smuttede, fintmalede mandler
  • 50 g flormelis
  • 1 æggeblomme
  • Glasur:
  • 3 dl flormelis
  • lidt rød levnedsmiddelfarve
  • 3 spsk. past. æggehvide
  • kagekrymmel

  1. smuldr smørret i hvedemelet. Blendmandlerne i en blender eller foodprocessor,tilsæt flormelis, og hæld det i smørblandingen.saml dejen med æggeblommen, oglad den hvile i køleskab ca. 30 min.
  2. rul dejen ud i ca. en kvart cm’s tykkelse,og udstik 20-30 stjernekager meden udstikker. Lav et lille hul til snoren. Bagkagerne ved 200 gr. i ca. 8 min. på midtersteovnribbe. de skal have lidt farve ikanterne. Lad kagerne køle af.
  3. Pynt stjernerne med lyserød glasur ogkagekrymmel. Lad glasuren størkne.sæt tynd ståltråd i stjernerne.