Stjernekager
Hæng stjernekagerne på juletræet eller i vinduet for et personligt kreativt pift.
20-30 stk.
Ingredienser
- 100 g smør
- 150 g hvedemel
- 50 g smuttede, fintmalede mandler
- 50 g flormelis
- 1 æggeblomme
- Glasur:
- 3 dl flormelis
- lidt rød levnedsmiddelfarve
- 3 spsk. past. æggehvide
- kagekrymmel
- smuldr smørret i hvedemelet. Blendmandlerne i en blender eller foodprocessor,tilsæt flormelis, og hæld det i smørblandingen.saml dejen med æggeblommen, oglad den hvile i køleskab ca. 30 min.
- rul dejen ud i ca. en kvart cm’s tykkelse,og udstik 20-30 stjernekager meden udstikker. Lav et lille hul til snoren. Bagkagerne ved 200 gr. i ca. 8 min. på midtersteovnribbe. de skal have lidt farve ikanterne. Lad kagerne køle af.
- Pynt stjernerne med lyserød glasur ogkagekrymmel. Lad glasuren størkne.sæt tynd ståltråd i stjernerne.