Sund jordbærsoftice og kakaomousse
Ja, du læste rigtigt! Dessert behøver slet ikke at give dårlig samvittighed.
2
Ingredienser
- Mousse:
- 1 avocado, gerne økologisk
- 1 banan, gerne økologisk
- 5 dadler, uden sten
- 1 citron
- ¼ vaniljestang, kornene herfra
- ½ tsk stødt kanel
- ½ tsk stødte nelliker
- 2 dl kakaopulver
- Softice:
- 150 g frosne jordbær
- ½ banan
- 5 dadler uden sten
- ½ dl kokosmælk
- 3– 4 tørrede rosenknopper, til pynt (kan købes i helsekostforretninger)
- Kom avokado, banan og dadler i en blender. Riv skrællen af citronen, pres saften og kom begge dele i blenderen sammen med vanilje, kanel og kakaopulver. Blend godt og grundigt. Det kan godt være, at du må stoppe blenderen et par gange og røre rundt i moussen undervejs.
- Kom moussen i en lille frysepose, og læg den på køl. Den smager bedst, hvis den får lov til at stå 5– 6 timer på køl, inden du serverer den.
- Når det er ved at være tid til desserten, så giv frosne jordbær, banan, dadler og kokosmælk en tur i foodprocessoren eller blenderen, til du har en fløjlsblød softice. Kom softicen i to skåle, og drys lidt rosenbladene henover. Klip hjørnet af posen med chokolademousse, og sprøjt den ud i to små skåle, du serverer til.
- 559 kcal pr. portion