Thai-frikadeller
Mange af os har fået smag for eksotisk inspireret mad. Her får du opskriften på frikadeller a la Thailand. Thai-frikadeller er et sikkert hit på middagsbordet.
2 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 25 min.
- Stege/kogetid: 15 min.
- Fars:
- 200 g hakket oksekød
- 1-2 forårsløg
- 1 stilk citrongræs
- ½ frisk chili
- 1 tsk. revet ingefær
- 1 bundt koriander
- ½ tsk. salt
- 1 lille æg
- 1 spsk. olie
- Tilbehør:
- ris og jordnøddesovs
- Hak forårsløg, citrongræs, chili (uden frø og mellemvægge), ingefær og en lille håndfuld koriander fint.
- Rør det i kødet sammen med salt og æg. Form kødboller og steg dem på en pande med olie – ca. 8 min.
- Servér med kogte ris og jordnøddesovs: Kom ½ dåse kokosmælk i en gryde med 2-3 spsk. peanutbutter, 2 spsk. rørsukker, 2-3 spsk. sojasovs, 1 spsk. æbleeddike og ½ tsk. rød thai karrypasta. Pisk det sammen og lad det simre 5 min.