Thaisuppe med sugarsnaps
En frisk, krydret suppe, der kan kombineres med en rest af tilberedt kylling eller fisk, f.eks. tigerrejer. Man kan også vælge at lægge kogte æg i suppen.
Ingredienser
- 75 g kogte nudler
- 1 fed hvidløg
- 1/4 tsk revet ingefær
- 1 citrongræs
- 1 rød chili
- 1 tsk olie til stegning
- 2 dl hønsebouillon (2 dl vand + 2 tsk bouillonpulver)
- 1/2 tsk limesaft
- 2 tsk friskhakket basilikum (eventuelt thaibasilikum)
- salt og lidt soya
- 50 g forårsløg
- 100 g sugarsnaps eller mangetout ærter
- 1-2 æg
- Kog nudlerne.
- Hvidløg, ingefær, citrongræs og chili hakkes fint og svitses i olie.
- Hønsebouillon, limesaft og basilikum tilsættes. Suppen koger under låg i ca 10 minutter. Smages til med salt og soya.
- Tilsæt fintsnittede forårsløg og sugarsnaps og kog i 2 minutter.
- Kog æggene ’smilende’. Læg nudlerne i en dyb tallerken og kom suppen over. Læg æg i suppen og server straks.