Tortillachips med avocadodip
Den sprøde tortillachip påvirker dit blodsukker langsomt, og dippen af avocado og skyr sikrer, at du får sundt fedt.
Ingredienser
- 6 portioner
- 4 stk tortilla majspandekager, fuldkorn (lille størrelse)
- 2 dl olivenolie
- salt
- Avocadodip med løvstikke:
- 2 avocadoer
- frisk løvstikke, finthakket
- salt og peber
- 2 spsk citronsaft
- Skyrmayo:
- 300 g skyr
- 1 spsk mayonnaise
- salt
Sådan gør du
- 1/ Skær tortillaerne i kvarte. Skær dem derefter ud i små trekanter, så du får en masse små trekanter.
- 2/ Varm olien op på en pande eller en kasserolle, og tilsæt lidt salt. Skru lidt ned for varmen, så olien ikke brænder på.
- 3/ Læg 6-10 stykker tortilla i olien ad gangen. Når de bliver gyldne i kanten, vender du dem med en gaffel, en hulske og/eller en grydeske. Tag dem op af olien, og kom nye tortillastykker i. Læg dem derefter på et stykke køkkenrulle, og lad dem dryppe af.
- 4/ Drys evt. med lidt ekstra salt, når de er færdige.
- 5/ Mos avocadoerne, og tilsæt finthakket løvstikke, salt, peber og citronsaft.
- 6/ Rør skyr og mayonnaisen sammen, smag til med salt. Dyp dine tortillachips i avocadodip og skyrmayo.
- [250 kcal pr. portion]
- Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter
SE OGSÅ på Boligliv.dk: Bag til den lille sult