Opskrift på trafiklyssalat

Trafiklyssalat

Salaten er genial på en buffet: Den liver op og indeholder både det søde, det smukke og det friske. Peberfrugterne kan laves 3 dage i forvejen, tomaterne kan skæres et par timer før, men vent med at blande sammen før til allersidst.

8

Ingredienser

  • 3-4 peberfrugter i forskellige farver
  • 4 spsk. olivenolie
  • Salt
  • Peber
  • 3 spsk. balsamicoeddike
  • 3 fed presset hvidløg
  • 1 radicchiosalat (bittert, lilla salathoved)
  • 1 kg tomater
  • 100 gram oliven (af god kvalitet og med sten, ellers drop dem)
  • Evt. lidt feta i skiver
  • Lidt bredbladet persille i hele stykker

Sådan laver du trafiklyssalat

  1. Tænd ovnen på 220°. Halver peberfrugterne på langs. Skær frøstanden ud og fjern de løse kerner. Skær hver halvdel i to-tre strimler på langs. Læg peberfrugtstrimlerne på en bageplade med bagepapir, hæld olien over og drys med salt og peber. Bland det sammen med hænderne og vend så skindsiden opad.
  2. Steg peberfrugterne i ovnen i ca. 20 minutter til de begynder at blive lidt sorte og møre. De skal ikke vendes. Tag dem ud af ovnen og hæld straks balsamicoeddike og presset hvidløg over (det er vigtigt, at de er varme, så det stærke fordamper af eddiken og hvidløget). Smag peberfrugterne til.
  3. Riv radicchiosalaten i store stykker. Skær tomater i store tern. Bland grøntsagerne med oliven og anret dem flot. Hæld den skønne lage fra peberfrugterne over salaten. Kom evt. feta over. Pynt til sidst salaten med bredbladet persille.
  4. Tip: Er radicchioen meget bitter, kan du lægge den i koldt vand i en halv times tid, det tager noget af smagen, det samme kan du gøre med andre bitre salater.
  5. Salaten kan selvfølgelig også laves i en mindre portion – og med et par skiver parmaskinke, begynder det at ligne et helt lille måltid.

4 hurtige til Natalina

Hvilken mad forbinder du med din barndom?

− Anderledes mad end det, mine venner fik. Gode råvarer (det hed det bare ikke dengang), spaghettigræskar og artiskokker fra min morfars køkkenhave, hjemmeplukkede svampe, min fars ørreder, culottesteg stegt på gløderne i kakkelovnen, græske lammekøller, tomatsalater og Irmas ispinde.

Hvem er dine forbilleder i et køkken?

− Det veksler lidt, men da jeg var elev hos Katrine Klinken elskede jeg hendes årstids- og råvarerespekt. Den sad helt inde i knoglerne og hun ved ALT om mad.

Hvem ville du invitere til dit drømme-middagsselskab?

− Jeg elsker at eksperimentere, så det må blive Eckhard Tolle (forfatter til flere bøger om spiritualitet, red.) og en håndfuld blandede danske politikere. Jeg ville se, om de fik smag for et liv med en anelse mindre ego, og blev så inspirerede, at de ville begynde at meditere sammen inde i folketinget.

Hvad er det mærkeligste, du har spist?

− Jeg smager på det meste, men det giftigste er nok friskstuvede stenmorkler, som jeg har spist mange gange som barn. De har tre dødningehoveder i svampebøgerne i dag.