Quesadillas & tomat-chilisalsa
Sund fastfood
4
Ingredienser
- 8 fuldkornstortillaer
- Fyld:
- 50 g babyspinat
- lidt friske blade basilikum
- 1 spsk fintreven skal af økologisk citron
- 100 g ricotta
- 25 g reven parmesan
- 75 g parmaskinke i tynde skiver
- lidt olivenolie til stegning
- Tomat-chilisalsa:
- 4 store tomater
- 1 snackagurk eller ¼ almindelig agurk
- 1 udkernet, finthakket rød chili
- 1 fed knust hvidløg
- 1 hakket rødløg
- 2 tsk olivenolie, evt. chiliolie
- lidt røget paprika
- salt, peber
Sådan gør du:
- Kom spinatbladene i en skål, hæld kogende vand over og lad dem stå ½ minut. Knug spinatbladene fri for overflødig væde og hak dem groft sammen med et par stilke frisk basilikum. Rør derefter spinatblandingen med reven citronskal, ricotta, parmesan samt salt og peber. Smør fyldet på fire tortillaer, læg skinkeskiver over og læg dem sammen med de resterende fire tortillaer.
- Pensl tortillaerne let med olie og steg dem i en stor pande med slip let-belægning i 3-4 min. på hver side, eller til de er gyldne. Lav salsaen ved at udkerne og skære tomater og agurk i fine små tern, rør dem med chili, hvid- og rødløg og smag til med olie, paprika samt salt og peber. Skær tortillaerne i kvarter og server med salsaen.
- Energi pr. person: 400 kcal, fedt 30%, protein 19%, kulhydrat 51%