Stegt fisk med butterbeans
Lækker mad, sunde råvarer og masser af gode råd til dig
4
Ingredienser
- 800 g fast, hvid fisk med skindside, f.eks. torsk, multe eller lyssej
- salt, peber
- 1 spsk olivenolie
- 250 g cherry- eller dadeltomater i halve
- 1 dåse velafdryppede butterbeans
- 2 spsk citronsaft
- ¼ dl grønsagsbouillon
- 75 g soltørrede, sorte oliven
- 1 lille bdt bredbladet persille
- 2 snittede forårsløg
- 200 g groft speltbrød
Sådan gør du:
- Skær fisken i 4 stykker og drys salt og peber på. Varm olien i en pande og steg fisken, først på skindsiden i 3-4 minutter, vend og steg den derefter på den anden side i ca. 5 minutter, eller til fisken er fast og har skiftet farve. Tag fisken af panden og hold den varm. Kom tomaterne på panden og steg dem under omrøring. Tilsæt bønner, citronsaft samt bouillon og lad det snurre i et par minutter. Smag til med salt og peber, vend oliven og persille i og fordel tilbehøret på varme tallerkener med fisken på toppen. Drys med forårsløg og server med brød.
- ENERGI PR. PERSON : 420 kcal, fedt 16%, protein 46%, kulhydrat 38%.