10 tips til madpakken
Husk fisk
Fisk er sundt, men det kan være svært at lave i madpakkeform. Steg nogle fiskefrikadeller, og put dem hele i madpakken. Om morgenen kan du også putte en lille portion frosne rejer i en bøtte – de er tøet op til frokost.
En lille godtepose
Lav en lille pose med nødder, lidt rosiner og tørrede abrikoser. Det kan fungere som din dessert eller som ’brændstof’ i løbet af dagen.
Tørret kød og ristet brød
Tørret skinke eller pølse er lækkert og fedter ikke så meget i madpakken som en klassisk tre-stjernet spegepølse kan gøre. Læg et par skiver på et stykke ristet rugbrød med agurk eller tomat, og du har en lækker spise.
Alternativt pynt
Din madpakke bliver mere indbydende, hvis du pynter den. De fleste kender salatblade under pålægget, agurkeskiver og syltede rødbeder. Men du kan også prøve fintsnittet hvidkål eller brøndkarse.
Knasende grønt
Det kan være kedeligt at gnaske sig igennem gulerod efter gulerod. Find knasende, sunde alternativer som kinaradisser, peberfrugter, sukkerærter, bladselleri i stave og små, runde tomater. Haps.
Dyppelse til stave
Medbring en lille bøtte med eksempelvis pesto eller mager majonæse. Det kan du dyppe dine stave af ost eller grøntsager i.
Prøv en avokado
Avokado smager vidunderligt. Fjern skind og sten, mos det modne avokadokød ud på et stykke rugbrød, lige inden du skal spise. Læg et par skiver tomat ovenpå, og drys med f.eks. dild eller purløg.
Pil et lille æg
Vagtelæg er et fint, lille alternativ til almindelige æg og kan bruges på fuldstændig samme måde. Kog dem hjemmefra i 2-3 minutter, og pil dem lige inden frokosten. Især børn er vilde med de små æg.
Drop smørret
Du kan give dine madder mere smag ved at erstatte smørret med pesto, sennep eller mangochutney
Drik vand til
Lav skøn isvand ved at hælde lidt vand i en ½ litersflaske, og læg den i fryseren natten over. Hæld koldt vand I flasken lidt før frokost, og du har isvand til maden.