æg til frokost

Toplækker æg til frokost

Opskriften er fra Julie Berthelsens nye bog, Sund Balance.

2 personer

Ingredienser

  • 4 champignoner 
  • 4 skiver skinkepålæg (eller hamburgerryg, kylling, roastbeef eller rester fra maden i går) 
  • ¼ løg 
  • Purløg 
  • 4 æg 
  • ½ dl minimælk 
  • Salt og peber

  1. Æg er simpelthen en god råvare. Det er nemt at arbejde med, det mætter og det nærer. Og så kan det laves i rigtig mange former.
  2. Opskriften her tager lidt længere tid. Hvis det skal gå hurtigt, så bag den i mikroovnen. Den skal have ca. halvdelen af den angivne tid, du skal blot bruge en beholder, der kan tåle at komme i mikroovnen.
  3. Jeg napper gerne en hurtig salat til, ligesom den på billedet, som er helt enkel og lavet af rucola, tomat, løg, olie og citronsaft.
  4. Sådan gør du: Tænd for ovnen på 175 grader varmluft. Skær champignonerne i kvarte og skinken i strimler. Hak løg og purløg fint. Gem lidt purløg til pynt. Fordel fyldet i et ovnfast fad eller to små som vist på billedet. Pisk æg og mælk med en gaffel, krydr med salt og peber og hæld blandingen i fadet/fadene.
  5. Bag det i ovnen i ca. 15 minutter. Hvis du har det hele i et større fad, skal det nok bage i længere tid, ca. 20–25 minutter.
  6. Server med de gode knækbrød til! Eller lav en salat til.
  7. Opskriften er fra Julie Berthelsens bog, SUND BALANCE, der udkommer den 16. april på Lindhardt og Ringhof og indeholder ud over sangerindens personlige historie også en lynkur til effektivt vægttab med 40 lækre og sunde opskrifter.