hummus

Fiberbrød med chilihummus

Lækkert hjemmebagt fiberrigt brød, som giver god og vedvarende energi.

18 stk

Ingredienser

  • 75 g hørfrø
  • 2 dl kogende vand
  • 3 dl yoghurt naturel
  • 50 g gær
  • 2 tsk. groft salt
  • 75 g solsikkefrø
  • 200 g groft speltmel
  • 350 g hvedemel
  • 1 æg til pensling
  • Chilihummus
  • 1 dåse kikærter
  • 1 spsk tahin
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 frisk rød chili
  • evt. lidt chiliflager
  • 1 dl yoghurt naturel
  • saft af 1 citron
  • salt og peber

Sådan gør du:

  1. Kom hørfrø i en skål og hæld kogende vand over. Lad frøene trække ca. 30 min. Hæld yoghurt naturel i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt, hørfrø inkl. vandet, der evt. er tilbage, solsikkefrø og speltmel. Ælt hvedemel i dejen lidt ad gangen og ælt dejen godt, til den er glat og smidig og hellere lidt klistret end tør af mel. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Slå dejen ned på et meldrysset bord og rul den ud til en stor firkant. Skær dejen ud i aflange stykker og fordel dem på to bageplader med bagepapir. Lad bollerne hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 min. Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem i forvarmet ovn ved 225 grader varmluft i ca. 15 min. Afkøl bollerne på en bagerist.
  2. Chilihummus: Skyl og afdryp kikærterne. Kom kikærter i en foodprocessor med tahin, presset hvidløg, spidskommen, hakket chili, chiliflager og yoghurt og blend et par minutter til en smørbar konsistens. Smag til med citronsaft, salt, peber og og evt. mere chili. 
  3. Energi pr. person: En bolle med en stor spsk. chilihummus og spirer: 200 kcal., protein 15%, kulhydrat 58%, fedt 27%