Maibritt Nicolaisen

Maibritt Nicolaisen går i klangbad: "Klangene fjernede min hovedpine. Det var magisk"

Maibritt Nicolaisen led af voldsomme migræneanfald, da hun for et par år siden fandt på at prøve et klangbad. Mød Maibritt, der bader i lyden fra klangskåle.

Maibritt led af voldsomme migræneanfald, da hun for et par år siden fandt på at prøve et klangbad. Dengang bookede hun sig ind til et "bad“, hvor de var omkring 20 mennesker. De lå på yogamåtter i et mørkt rum og lyttede, mens klangbehandleren, Anne Viese, spillede på både klangskåle og en stor "gong“. Lydene var rare, og Maibritt kunne allerede der mærke, at de gjorde noget godt for hende, men fordi hun er meget følsom, forstyrrede det hende, at der var andre mennesker til stede i rummet. Men så var det, hun fandt på det, der siden både har afhjulpet hendes migræneanfald og givet hende masser af glæde. Hun aftalte en privat session med klangbehandling.

"Selv om jeg i begyndelsen havde svært ved at styre mine tanker og holde fokus på skålene, kunne jeg allerede første gang, jeg havde Anne alene, mærke, at der skete noget. Klangene blev nærmest suget ind i min krop og fjernede min hovedpine. Det var magisk", siger Maibritt.

Hun fortæller, at hun tidligere har forsøgt at finde årsagen til de spændinger, der udløste migrænen, gennem samtaler med en psykolog, men hun havde svært ved at sætte ord på, hvad de kom af. Med klangbadene får hun løst op for sine følelser uden at skulle sige noget.

"Ofte græder jeg, når Anne begynder at spille, fordi lydene rører mig. Med klangbadene behøver jeg ikke tænke over, hvad der kan være årsagen til min migræne. Spændingerne bliver bare løsnet, og jeg får det virkelig rart", siger Maibritt.

Hertil kommer, at hun får en intens følelse af lykke.

Hvad er et klangbad?

Et klangbad vil sige, at man lytter til lyden fra klangskåle. Det nydes liggende og opleves som om, lyden bader kroppen i klangtoner og lydvibrationer. Klangbade beroliger nervesystemet og kan både bruges til at løsne spændinger og til at opnå velvære. Der er gerne mange mennesker til stede ved et klangbad. Man kan også booke klangbehandleren alene, så bliver oplevelsen mere intens og kan også indbefatte, at klangskålene placeres på kroppen, mens der spilles. Priserne varierer alt efter arrangementets art.

Læs mere på klang-oplevelser.dk

Maibritt er vinterbader og forklarer, at hun får en kick af endorfiner, når hun går ned i det iskolde vand.

"Samme kick får jeg af klangbadene. Her er følelsen bare endnu dybere og varer længere. Det er lidt vildt", siger hun.

Vildt er det også, at Maibritt gennem klangbehandlingerne har fået det så godt, at hun ikke længere har brug for sin migrænemedicin. Anfaldene er sjældne, og er der alligevel et på vej, kan hun nu også afhjælpe det derhjemme – med to klangskåle, som hun efter Annes anvisninger placerer ved hhv. fødderne og hovedet.

LÆS OGSÅ: Trine slap af med søvnløshed: "Jeg gik rundt i en konstant tåge og var ked af det"

Maibritt Nicolaisen, 38 år

Arbejder med udsatte børn. Bor i Odense. Går i klangbad cirka hver 14. dag.

"Når jeg slår på skålene og mærker lyden og vibrationerne, breder der sig en ro i kroppen på mig, og smerterne forsvinder. Det er så dejligt, at jeg kan gå ind i min egen lille verden og helbrede mig selv ved at lave mini-lydbade derhjemme. De klangskåle forløser noget i mig. Det gør de virkelig", siger Maibritt.