Agurkesalat med grape, lime, ingefær og mynte
Salaten er ikke klassisk indisk – men inspireret af en relish med masser af friskhed, syrlighed, sødme og det hotte fra chilien.
4
Ingredienser
- 1 agurk
- ½ lille rødløg
- 2 røde grapefrugter eller 1 pomelo
- 1 tsk fintrevet ingefær
- 1 tsk finthakket chili
- 1½ tsk sukker
- ½ tsk salt
- 1 lime, saft heraf
- 2 kviste grøn mynte, bladene heraf
Sådan gør du
- Skræl agurken, og skær den i tynde skiver. Pil løget, og skær det i tynde skiver. Skær skrællen af grapefrugterne – halvér dem, og skær dem i skiver. Bland grapefrugtstykkerne med ingefær, chili, sukker, salt, limesaft og mynte. Vend agurkestykkerne i sammen med rødløg og lidt ekstra mynte, og spis salaten som en frisk forret inden hovedretten eller som det friske spark efter hovedretten.
- Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter
SE OGSÅ på Gastro.dk: 7 supper til den kolde tid